easy & simple 3 course meal…:-)

This slideshow requires JavaScript.


delicious, too… :-) voilà, simplu ca “bonjour!”:

- salata compusa din: andive(e sezonu’ lor!), surimi, avocado, ardei verde “capia”(corn de bou!), telemea de oi(franceza!); vinaigrette: ulei de masline, otet de cidru, putin mustar de Dijon, un bob de orez de wasabi(pasta de hrean japonez), soy-sauce;
– – -
– tarta(turta?) de vinete dungate(carne alba, fara seminte!) si champignons de Paris, perpelite-n prealabil în tigaie-Tefal cu ulei de masline, putin usturoi, piper si patrunjel, “depuse” peste un “pat” de vita 5%-fat, proaspat-tocata la fatza locului, concomitent si-n acelasi timp… :-)
– – -
– desert: crumble cu mere, pere si “speculos” -> was ist das? :D – un fel de biscuiti faramiciosi, “bruni” cu scortisoara, populari în Belgia, Olanda, Germania si nordul Frantei(Flandra meridionala). Unii contin si: piper-alb, ghimbir, cuisoare, cardamome si nuca de muscade(nucsoara?)… am adaugat ciocolata neagra la cererea invitatior… :-) iata reteta:

http://www.marmiton.org/recettes/recette_crumble-aux-pommes-poire-et-speculoos_166011.aspx

===
… iar înainte de caderea serii, o plimbare prin sat, pe lânga iedera-artzar, pled-patchwork de culori tomnatece, apoi spre acelasi kaki-tree din fatza gradinitei, de unde m-am reîntors cu mâinile pline… :-) Une belle journée bien-remplie… o zi plina-ochi! :-)

About these ads

31 thoughts on “easy & simple 3 course meal…:-)

  1. Pingback: 3 ceasuri bune «

Comments are closed.