Coloana lui Melanie (1)

à propos de „misogin” ca-i satira… 

d-aia îti scriu aci si nu pe blog despre „porcu’-AP”, esti liber s-o afisezi la tine ori ba…

ce circoteca nationala, cu decesul lu’ AP!!! NU am canale-ro, dar titlurile de pe primele pagini ale JN-ului si EvZ-ului mi-au fost suficiente. Ce frenezie, ce kitch morbid, o lipsa de demnitate ce provoaca indignare, sila, revolta.

O.K., RIP si “de morti, numai de bine…”, dar câta ipocrizie, demagogie, fariseism si limba de lemn de-a ascunde, nega sau ocultaADEVARUL!!! Daca unii pot disocia omul de “literar”, bravo lor, si-au gasit ochelari de cal cu “dioptrii” adecvate ca sa vada totul “roz”(la vie en rose)!!! Bardu’ lingau-lacheu odios, care i-a dedicat osanale cizmarului scornicit, nu i-a lipsit nimic în “iepoca de aur”, n-a suferit vreodata ca milioane de români, si-a neglijat total rolul de tata pentru cei 2 copii, Ioana si Andrei, ca sa nu mai pomenesc de Constantza Buzea(si alte femei…), prima sotie pe care a “demolat-o”, fizic, psihic si moral… iata ce-afirma despre copiii lui, marcati pe viata de el, cu o neta preferintza pentru ultima sa fiica, cu o detasare si-o cruzime inadmisibile pentru un parinte si bunic:

http://www.jurnalul.ro/stire-special/va-fi-interesanta-postumitatea-mea-559131.html

De-acord despre viata personala, intima a celebritatilor si somitatzilor(!), mai ales atunci când devine subiect de tabloid de doua centime de euro. Dupa ce-am citit si pretul sicriului, am ramas “bouche-bée”!!! Un prieten vechi(de la München) de-al Constatzei Buzea, prima sotie a lu’ AP, poeta talentata, mi-a povestit acum 2-3 ani (despre) calvarul acestei femei, nimic inventat sau exagerat…

Daca AP si-ar fi facut o “mea culpa” despre comunism si “pactul cu divolul” comunisto-securist, daca si-ar fi recunoscut niste erori regretabile, asa cum au procedat atâtia scriitori si autori celebri, ca Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Yves Montand & Simone Signoret, Pablo Neruda, etc, i s-ar fi acordat circumstatze, dar din orgoliu si megalomanie nemasurate, n-a renegat nimic. Nu-i contest talentul literar, evident, dar a-l plasa alaturi de Eminescu, Goga, Blaga, Bacovia, Minulescu, Stanescu, Sorescu si alti mari poeti români, mi se pare exagerat de blasfematoriu… incredibil totusi ce se va fi “fabricat” cu decesul lu’ AP: exagerari, lamentari ieftine si lacrimogene, fetze plânse, îndurerate ca le-a murit ‘busola”!!! Doamne-feri, vorba marxistului, zici ca-i în Coreea de nord sau în Cuba… Bine ca nu l-au comparat si cu Eugen Ionescu sau alte valori universal recunoscute care au murit în exil sau chiar în tara, ‘nainte de ’89, ca marele Enescu sau Brâncusi, câti români i-au jelit, câti îi apreciaza cu adevarat azi?!… Nici unul nu a fost pus în valoare asa cum ar fi meritat dupa ’90!!! AP a stiut sa-si ridice statuie si sa-si acorde medalii în viata, cu ajutorul “geniului carpatin” analfabet&co, folosindu-se de presa fara rusine, fara scrupule, fara remuscari, asa cum s-a folosit si de tinerii de la cenaclu…

Dezastrul actual din România e tot la nivel de mentalitati si de conceptzii, nu a aparut din pamânt, din iarba verde, comunismul cu tot ce-a însemnat va fi fost posibil zeci de ani pentru ca au existat câtiva AP… Doar timpul va “dovedi” valoarea lui ca poet, dar faptul ca a scris tone de versuri si ca avea talent literar, nu-l transforma automat în geniu. Anii urmatori vor confirma sau infirma cât de „mare” va fi fost, comparativ cu scriitorii autentici, nu cu cei “angajati”, ca el.

Revenind la situatia actuala din tara, marea majoritate a românilor si-au dorit-o(sic!), cu exceptia unor “naivi” si “visatori” plini de sperante… dar e fara iesire, hélas.

One thought on “Coloana lui Melanie (1)

 1. bonus:( tot de la Melanie)

  Avem frunza ce ne pasa
  N-avem ce pune pe masă ,
  Doamna Udrea sclipitoare ,
  Tenace şi răpitoare ,
  Ne prezintă o promovare
  Într-o ţară înfloritoare;
  Din îndepărtata Chină
  Toţi românii se închină ,
  De unde atât bănet
  Pentr-o frunză de pe Net ?
  Nu trebuie să disperăm
  Altfel cum mai progresăm ,
  Fără logo fără brand
  Cum s-avem un happy end ?
  Vin chinezi in număr mare
  Şi la munte şi la mare !
  Litoralul , de vrei poţi
  Fără alge şi peşti morţi ,
  Te primeşte cu căldură
  Şi fără infrastructură;
  Iar la munte ce să-ţi spun
  Te-ntâlneşti cu ursul brun ,
  Care stă lihnit de foame
  Aproape de tomberoane !
  In final ne-am consolat ,
  Ce-am votat , am căpătat……

Comentariile sunt închise.