IUBIREA e aici, acum… – Leo Buscaglia (traducere facuta de Mela)

NU exista mai multe „feluri” de IUBIRE. IUBIREA e IUBIRE, de un singur fel. Fiecare cunoaste, exprima si manifesta ce stie despre IUBIRE.
Din experienta stim ca doar „nebunii” au încredere oarba, doar ei cred si accepta tot. Daca-i adevarat, înseamna ca IUBIREA e cea mai mare nebunie, caci daca nu-i bazata pe încredere, credinta si acceptare, NU e iubire. A iubi = a se angaja fara vreo garantie, a se oferi în întregime, cu toata fiinta sa si cu speranta ca IUBIREA (noastra) va inspira iubire din partea persoanei iubite. Iubirea e un act de credinta în semeni, iar cel care crede putin va obtine putina iubire.Iubirea perfecta e cea care ofera TOT si nu asteapta nimic. Daca nu astepti si nu ceri nimic, nu vei avea niciodata dezamagiri sau deziluzii. Numai când iubirea cere, solicita, pretinde, atunci poate conduce la suferinta, la durere, la despartire. Iubirea e iubire doar când se ofera fara sa astepte nimic. Alegem sa iubim pentru ca asa vrem, pentru ca iubirea ne bucura, pentru ca descoperirea ei si evolutia (noastra) spre „altceva” e stimulanta, excitanta. Cel care iubeste stie ca poate avea încredere doar în el-însusi – e propria lui „garantie”, pe-ambele le va transmite si altora, ajutându-i sa creada în ei-însisi. Doreste si e capabil sa accepte orice, sa dea tot, dar va fi mereu sigur si responsabil doar de el. Va fi imposibil sa fie „capturat”, retinut, caci nimeni nu-l poate lega sau retine! În fiecare dintre noi, exista diverse „grade de iubire” pe care le vom obtine, dar IUBIREA si eu suntem un ÎNTREG, nu existam separati!

IUBIREA se traieste în PREZENT, acum, aici, altfel NU are niciun sens, nu s-a ratacit prin trecut si-si mentine dorinta de viitor.

9 thoughts on “IUBIREA e aici, acum… – Leo Buscaglia (traducere facuta de Mela)

 1. Pingback: miercurea fara cuvinte – 26- Halloween « Rokssana's Blog

 2. Mela, frumoasa traducere. Insa ramin la parerea stramosilor oltenilor. Iubirea e un cacat mare uns cu miere. Lingi repede mierea si ajungi la adevar. …Am glumit bre, uite scot acum din mine un nou proverb romanesc, iubirea nu e ca piinea, e calda tot timpul….s-ar putea sa nu fiu asa original, sa incerc altceva…..cind dai de iubire ai dat de dracu’….ehhhh…asta e vers de manea…..let me try again….Iubirea e o blonda vopsita, cu timpul apare negru de la radacini dar vopsesti la infinit…ce sa fac, n-am inspiratie azi…

 3. Înseamnă că iubirea mea nu este perfectă. Eu aștept ceva în schimb. Aștept NIMIC. Îl aștept ! E groaznic să primești ceva ce nu-ți este de trebuință !

  • @Bob,

   Nu stiu cum e iubirea ta, dar NU exista iubire perfecta, asa cum nici perfectiunea-însasi nu exista… da, e penibil sa ti se ofere si sa primesti „ceva” complet inutil, ceea ce-mi aminteste de-o fraza scrisa de Somerset Maugham:”în dragoste, unul iubeste, iar celalalt se lasa iubit…”

   Sunt adepta ultimei fraze: iubirea se traieste în prezent, mi se pare logica, realista…

   • … iar Léonard Nimoy, celebrul Mr Spock zicea cam asa:
    „cu cât daruim si împartim mai mult, cu atât posedam mai mult… iata miracolul!”🙂

Comentariile sunt închise.