Facebook, twitter sau… blog?:-)

Toate 3 retele sociale „dangeroase”?😀 În orice caz, facebook a „lovit” recent doi salariati ai unei mari firme franceze, care au fost pusi „pe liber”, dupa ce-au denigrat, calomniat si insultat sefu’! Degeaba au încercat sa-l dea-n judecata, legile au fost aplicate à la lettre: dura lex, sed lex!😀

Long story, short: acei 2 salariati au schimbat pe „peretele-FB” public al unuia mesaje extrem de injurioase la adresa patronului, postându-i numele întreg! Decentza ma împiedica sa le repet…😀 Oare au uitat ca toate-astea erau vizibile?! Oricum, avocatul lor va face apel dupa aceasta decizie, ceea ce-ar putea conduce la un impas temporar sau definitiv al libertatii de exprimare pe net! Cum n-am (avut) FB, je m’en fiche!😀 Un blog NU se poate compara cu cele 2 retele sociale pomenite mai sus, desi e în mare parte un spatiu public, chiar daca n-are „pretentii” de traffic dens, e o „ruda”(sic!) social restrânsa, unde se schimba dialoguri între blogger si „abonati” sau între participanti, care pot fi: cunostintze, prieteni, rude sau chiar… propriul patron!:-) Deci, un blogger e mai protejat si nu risca sa pice-n „plasa” aceleiasi legi?! Nu cred, deci atentie, prudentza, vigilentza înainte de-a posta „n’importe quoi” despre oricine pe FB, twitter si… pe bloage!:-)

Cu alte cuvinte: musca-ti limba, stop posting & taci! Shut up!:-)

English: A protester holding a placard in Tahr...

English: A protester holding a placard in Tahrir Square referring to Facebook and Twitter, acknowledging the role played by social media during the 2011 Egyptian Revolution. (Photo credit: Wikipedia)

11 thoughts on “Facebook, twitter sau… blog?:-)

  1. eu sunt si cu fb si cu blogul…dar din pacate nu prea mai am timp de niciunul😦 insa nu cred ca sunt atat de blonda incat sa denigrez pe cineva pe o retea de socializare publica, dandu i numele :)) lmao!

  2. E atit de prosteste sa-ti pui identitatea la facebook dar Mark Zuckerberg s-a imbogatit pe idiotenia oamenilor, pe necesitatea de a face parte dintr-o turma setoasa de expunere prosteasca. Sint prieten la facebook cu tine, stiu totul despre tine. Nu ca ai fi vreun geniu dar la nevoie am sa te fut cit mai bine ( satisfaction at last) :-)….asta e, pustimea de azi e tare naiva. Si nu numai ea…

  3. asta este si motivul pentru care uneori e bine sa faci diferenta intre identitatea reala si cea virtuala. Sigur, cu exceptia celor care-si cistiga piinea din online si care nu au de ales.

    • @Rata, TeMe a rezumat perfect, no other/further comment(s)… adolescentii-s naivi, par définition, dar adultii n-au nici-o scuza valabila… aia doi nu-s vreo exceptie, au mai fost si-alte cazuri.

      • Les adolescents ne sont pas les seuls naïfs quand je vois ce que certains écrivent sur facebook de très personnel ou ont 1000 „amis” -:)

    • @Michèle, that’s correct: A tool, indeed… OMG, 1000 „friends”, most of them virtual, I presume?!…😀 „et maintenant, que vais-je faire?…”:-)

Comentariile sunt închise.