un fel de continuare practica la “Chimia sentimentelor”…:-)

rasfoind Huffington-Post(France), am dat peste cele 10 arhi-cunoscute binefaceri fizice si psihice ale orgasmului, cu un motto de rigoare si de circumstantza:”nu-i rau în a ne face bine…” :-)

Dr-sexolog Gérard Leleu precizeaza:”când un cuplu face dragoste cei doi parteneri nu tre’ sa fie doar pe tarâmu’ sexualitatii, dar si pe cel al sensualitatii si-al erotismului… De ce? Pen’ca de cei doi parametri mentionati, depinde obtinerea orgasmului. Stim ca senzualitatea si erotismul intensifica placerea sublima.” Cu-alte cuvinte, dupa luni sau ani va cunoasteti corpurile pe dinafar’ si pe dinauntru, stiti ce va place si ce detestati, dar… nu neglijati, nu uitati un lucru: dorinta si pofta reciproca trebuiesc întretinute! :D Nu-i complicat sau sofisticat, ba chiar simplu, usor: un parfum nou, o rochie-chic, lenjerie sexy si de ce nu un strip-tease spontan, natural ca cel din “9 1/2 weeks”?!… :-)

Deci fara coregrafie pregatita dinainte si fara dezbracare cronometrata! :D Hey people, nu-i cazu’ sa ne-ascundem dupa degete sau sa ne prefacem în “mimoze” sau Mam’zelle Nitouche: orgasmul face parte din viata noastra, din noi, se poate explica fiziologic, dar si emotional, exista parteneri care plâng(de placere!) în acele secunde intense sau dupa… :-) Iata cele 10 binefaceri en question:

– îmbunatateste circulatia sanghina;
– e o forma de exercitiu cardio-vascular;
– ne înveseleste, suntem de buna-dispozitie;
– ne ajuta sa dormim bine, deci un “somnifer” natural;
– ne pastreaza creierul sanatos;
– reduce durerea în mod natural;
– diminueaza emotiile si stressu';
– ne face sa aratam în forma;
– ne mareste încrederea afectivo-emotionala;
– ne procura placere, ne “îmblânzeste” si ne obisnuieste cu trecerea-n neant, din moment ce se numeste “la petite-mort”… :-)
¤¤¤
Revista-US “Journal of Social and Personal Relationships” afirma ca secretul placerii si-al împlinirii sexuale ar fi… sa vorbim în timp ce facem amor! :-) Pai nu-i ceva senzational, stim din totdeauna ca dialogul e una dintre cheile unui cuplu reusit, asa ca de ce n-am vorbi sub cearsaf sau sub plapuma?! :-) Cercetatorii de la Cleveland State University(Ohio) sustin ca partenerii care-si vorbesc în timp ce-s pe aparate si-n actiune(LOL!) sunt mult mai împliniti din pdv sexual decât cei “tacuti”! Au ajuns la aceasta concluzie dupa o ancheta efectuata cu peste 200 persoane, carora li s-a înmânat un chestionar despre comunicarea în pat(sic!), atât verbala cât si ne-verbala si despre satisfactia lor sexuala… Rezultatul: cei care evita si ezita sa comunice sunt mai putin satisfacuti, uneori frustrati, ceea ce nu-i o surpriza pentru cercetatori, care au confirmat ca cei care n-au nici-o teama de-a dialoga în momentele intime, poseda încredere-n ei si stima personala. Eh, acu’ cei rezervati, timizi si tacuti nu tre’ sa fie inhibati sau complexati: exista si mijloace discrete de-a comunica în timpul actului sexual, eventual de-a simula miscari, gesturi, suspine, gemete… Se descurca ei cumva… :D
– – –
let’s make love… :-)


– – –
l’amour avec toi… :-) – celebra melodie a lui Michel Polnareff, ce-a provocat un scandal pe la sf anilor-60, caci prea directa si “explicita”… :D iata-o preluata de Star Academy:

2 thoughts on “un fel de continuare practica la “Chimia sentimentelor”…:-)

  1. “Mam’zelle Nitouche” as Sainte Nitouche I love :)

    Speaking about movies of course I think about “when Harry met Sally” with .
    Meg Ryan and her famous orgasm :)

    • yep, “un classique du genre”… :-) Fake Orgasm scene:

      “I’ll have what she’s had…” :D – dixit la femme next table: :D

Comentariile nu sunt permise.