My last night „improvised” pizza…:-)


adicatelea cu ce-am gasit prin frigo si-n garaj:
– rosii din gradina vecinilor;
– saumon fumé;
– brânza de capra, alba si „cenusata”;
– emmenthal ras…
et voilà, simple comme „bonjour!” – bon appétit!:-)

12 thoughts on “My last night „improvised” pizza…:-)

  • exactement!:-) pastrez în frigo 1-2 rulouri de „foietaj” à pizza in case of… se adeveresc a fi mereu utile!:-) asa-i: te lingi pe „deste” indeed, fara sa fi petrecut ore de (pre)gatit!:-) Bonne chance!😉

  • Hapi, numa’ cu saumon fumé, nu proaspat…:-) e una dintre preferatele casei si-ale musafirilor…:-) Blatu’ e pâte-à-pizza(brisée), d-aia-i subtire, doar p-aia o folosesc…:-)

 1. Ratatouille, am o rețetă de blat meseriașă! fii atent aici: La juma de kil de făină de brutărie/patiserie pui 7 gr drojdie uscată, o lingură ulei măsline, o cană de apă călduță și un praf de sare + un praf de zahăr. Amesteci, frămânți și adaugi puțin câte puțin ulei de floarea soarelui. Până simți aluatul elastic și cum face bășici (nu se lipsește de mână). Lași aluatul cam 20-30 de minute, apoi îl întinzi pe praf de făină. E aluat din ăla subțire, italienesc!
  Melanie, arată bine pițoanca ta și cred că-i și tare bună! pui o feliuță la pachet și mi-o trimiți cu nașul?😛

  • Géo, mille merci pentru „elaborarea” destinata lu’ Ratounet, eu nu-mi complic existentza, o cumpar cu nici un euro si e mereu yummy!:-) Prefer sa vii tu acilisea, ca n-am înca jet-privé si nici „nas”!:-) xoxoxo

 2. Well it must be good as it makes me hungry even if I just had breakfast:)
  It makes me think of my grand-mother’s relatives who lived in Saint-Léon not so far from Toulouse. They used to have a heavy breakfast with „lard” and other light products from the farm:)

Comentariile sunt închise.