Fructele serii si… 4 ardei-corne-de-boeuf!:-)


from Serge&Isa(belle), my local farmers…:-)

Deci fructe de sezon si ardei-corn de bou…:-) 3 soiuri de mere, struguri(albi si negri) si kaki(în japoneza&franceza!), Japanese Persimmon(in English), sharon(în Israel)… Fruct tomnatec târziu, popular în Taiwan si-n Japonia, degustat luna-trecuta în livada prietenilor japonezi, „nature”, dar si tempura=gogosi. Kaki contine tanini, potasiu, fibre si foarte putin sodium, fiind o sursa excelenta de fier si vitamina-C, ca si kiwi. Ambele fructe sunt un „scut” imunitar împotriva racelii si-a gripei… Kaki e delicios într-o salata de fructe, ca garnitura la curcan si pui: exista dulceata, mousse si lichior de kaki!

Bon appétit & cheers!:-)

8 thoughts on “Fructele serii si… 4 ardei-corne-de-boeuf!:-)

  1. I love the fruits from the farm !
    I am also very fond of „kakis” whose tree is the ” plaqueminier” don’t ask me why the two names are so different:) but I heard someone saying ” I’m gonna eat a plaquemine”:)

    • Michèle, you do know our region and its farms…:-) I did see that term, too, but here everybody calls it „kaki” like the Japanese…:-)

Comentariile sunt închise.